Az MTI híreibõl - 2002.

   

AZ MTI HÍREIBÕL

Érdekes 02
Érdekes 03
Érdekes 04
Érdekes 05
Érdekes 06
Érdekes 07
Érdekes 08
Érdekes 09
Érdekes 10
Érdekes 11
Érdekes 12
----------------------------
Elszúrták 01
Elszúrták 02
Elszúrták 03

Vissza a nyitó menüre...
 
Elszúrták 02

( 2002.)

 

Az "évszázad csalója" hűvösön ülve várja sorsát Bécsben

Bécs, 2002. február 4. (MTI) - Vizsgálati fogságban van Bécsben Shalom Weiss, aki egy jogerős amerikai bírósági ítélet szerint a kilencvenes évek elején hamisított csekkekkel megvásárolt egy floridai biztosítót, kifosztotta több ezer nyugdíjas számláját, s az okozott 538 millió eurónyi kárért távollétében 845 év szabadságvesztésre ítéltetett.

Weiss az ítéletet követően Európába szökött, s az FBI tíz leginkább keresett bűnözőjének listájára került. 2000 októberében elcsípték Bécsben, a szeretőjénél, de az Egyesült Államok azóta hiába kéri kiadatását: a bécsi tartományi legfelső bíróság ezt az emberi jogi konvencióra hivatkozva azzal utasította el, hogy Weiss amerikai tárgyalásán nem tudott személyesen védekezni.

A bíróság szerint Ausztriában újra kell tárgyalni az egész csalási ügyet. Weisst - ha a bécsi bíróság bűnösnek találja az ellene felhozott vádakban - legfeljebb tíz évi szabadságvesztésre ítélhetnék, Ausztriában ugyanis ez a maximális büntetés a hivatásszerűen elkövetett súlyos csalásra.

A 48 éves férfit 2001. októberében 20 millió schilling kaució fejében szabadlábra helyezték azzal, hogy nem hagyhatja el Ausztriát és tartania kell a kapcsolatot a bírósággal. Ezt a döntést azonban az ügyészség fellebbezése nyomán a legfelső bíróság most visszavonta, mert úgy látja, fennáll az újbóli bűncselekmény veszélye, másfelől a törvény előírja, hogy a kaucióra felhasznált pénz nem származhat bűncselekményből, s Weissnek bizonyítania kellene, hogy a letétbe helyezett pénz tiszta.

Weiss bécsi ügyvédje tiltakozott az újbóli vizsgálati fogság ellen és fellebbezést helyezett kilátásba, mivel - mint mondta - a kauciót Weiss családja hitelekből biztosította, s a bankhitelek papírjait be is mutatták a bíróságnak éppen a pénz tisztaságának bizonyítására.

Nem tudni, mikor emelnek Weiss ellen vádat, hiszen tulajdonképpen az Egyesült Államokban már lefolytatott eljárás egészét meg kellene ismételni. A bécsi legfőbb ügyészség szerint gyorsabban is mehetne valamivel az ügy, ha mindkét fél megelégedne az amerikai iratok felolvasásával, erről azonban egyelőre nincs döntés.


Brit útlevél a "zsidó" Hitlernek     

London, 2002. február 8. (MTI-Panoráma) - A brit titkosszolgálat a II. háború idején hamis útlevelet gyártott Adolf Hitlernek - mint zsidónak. A dokumentumban, amely a titkosszolgálat archívumának csaknem hetven év után nyilvánosságra hozott részlegében találtak, az első belső oldalon nagy vörös J betű jelzi a tulajdonos származását (Jude), hamis pecsét kíséretében.

Azt is megtudhatjuk belőle, hogy a "palesztinai kormány" állította ki 1941. július 19-én és hogy viselője "állandó tartózkodási engedélyt kap Palesztinában, emigránsként".

Száma 25840, benne Hitler hiteles fényképe és aláírása, amelynek dátuma 1941. április 30-a, és a bécsi rendőrfőnök láttamozta. Egyezik a születési hely és dátum, (Braunau am Inn, Ausztria, 1889. április 20.), és a lakhely is (Berlin). Foglalkozásnak "festőt" tüntettek fel. Egyetlen különös ismertetőjelet jelöltek meg, a híres-hírhedt kefebajuszt.

Sajnos nem derül ki az útlevélből, hogy pontosan mikor és milyen célból gyártották annak idején. Így csak feltételezésekre lehet hagyatkozni. Lehet, hogy csupán azért készítették el, hogy megmutassák: milyen kifinomult szintre jutott az útlevél-hamisítás.


Téli olimpia - Apáca a pácban, józan indiánok     

Salt Lake City, 2002. február 10. (MTI) - Egy tüntető katolikus apáca volt az első őrizetbe vett személy a téli olimpia helyszínén. az eseménysorozat másik érdekessége, hogy a hatóságok alkoholtilalmat rendeltek el a helyi indiánkiállítás és rendezvénysorozat idejére.

Margaret McKenna apáca 200 társával a Rice Eccles-stadion közelében tüntetett, hogy felhívja a figyelmet a szegényekre és az elesettekre. Mivel az aréna környékén betiltottak mindenféle demonstrációt, a rendőrök - többszöri figyelmeztetés után - letartóztatták a harcias nővért.

Szintén hatósági döntés következménye, hogy nem lesz sörsátor az őslakosok falujában rendezendő etno-fesztiválon. A Utah állam indián törzseinek kultúráját bemutató rendezvénysorozat alatt csak üdítőket lehet vásárolni, mivel az indiánok szervezete genetikai okokból rosszul dolgozza fel az alkoholt.


Segélykérő papagáj     

Bodenwerder, 2002. február 10. (MTI) - Gyermeki hangon kiáltozó papagáj tréfálta meg egy észak-németországi város rendőrségét: Bodenwerderben egy lakóházból vasárnap kétségbeesett "gyermeki" hangok szűrődtek ki.

A ház előtt sétáló járókelők a segélykérő hangokat meghallva azonnal rendőrt hívtak: a helyszínre kisiető rendfenntartók azonban legnagyobb meglepetésükre nem egy bajba jutott gyermeket, hanem egy papagájt találtak az első emeleti lakásban. A félreértés abból adódhatott, hogy a járókelők nem láttak be az első emeleti lakásba, csak a segélykérő hangokat hallották, amelyek kísértetiesen hasonlítottak egy bajba jutott kisgyermekére.

A rendfenntartók, miután meggyőződtek arról, hogy a lakásban csak a papagáj tartózkodik, gondosan visszaterelték kalitkájába a zöld tollú szárnyast, majd elégedetten távoztak.


1.304 gyémánt egy csempész gyomrában     

Luanda, 2002. február 11. (MTI) - Az angolai főváros nemzetközi repülőterén őrizetbe vett a rendőrség egy férfit, aki egy külföldre induló járatra akart felszállni 1304 darab kővel - feltételezhetően nyers gyémánttal - a gyomrában.

A férfi az angolai gyémántbányák körzetéből, az ország északkeleti részén elterülő Cafunfuból érkezett a fővárosba. Valamivel magára vonta azonban a vámosok figyelmét, s a tüzetes vizsgálat során kiderült, hogy szokatlan nehezéket hord a gyomrában. A rendőrök bevitték egy klinikára, ahol sebészi úton eltávolították belőle a kis műanyag tasakba csomagolt köveket. A köveket a rendőrök szakértőknek adták át, hogy azok eldöntsék: csakugyan gyémántokat akart-e kicsempészni a gyanúsított.


Oszama bin Laden a Salt Lake City-i McDonald´s-ban ?     

Salt Lake City, 2002. február 14. (MTI) - Több kétségbesett bejelentés is érkezett a Szövetségi Nyomozó Irodához, az FBI-hoz. Állítólag Oszama bin Laden, a világszerte körözött terrorista-vezér az egyik Salt Lake City-i McDonald,s-ban ebédelt.

- A bejelentéseket kivizsgáltuk és szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy a telefonálók tévedtek - adott a lehető legkomolyabban tájékoztatást Don Johnson, az FBI Salt Lake City-i irodájának vezetője. - Sokan más ismert terroristákat véltek látni az utcán, illetve a versenyeken. Ezek a híresztelések is alaptalanok, a bűnözők elkerülik a játékokat


Brit baklövés a Budapest Cigányzenekar turnéjának reklámjában     

London, 2002. február 14. (MTI) - Öngólt rúgott a délkelet-angliai Mole Valley önkormányzata a száztagú Budapest Cigányzenekar tavaszi nagy-britanniai turnéjának helyi előadásának reklámozásakor.

A Dorking Hall koncertteremben április 19-én megrendezésre kerülő fellépés népszerűsítésére az intézmény reklámszakemberei színes, figyelemfelkeltő borítékban 25 ezer levelet küldtek szét a helyi lakosoknak. A borítékon nagybetűvel szedett felirat hirdette: "EGYEDÜLI ALKALOM ARRA, HOGY KÜSZÖBÉN SZÁZ CIGÁNYT LÁTHASSON!"

Érzékelve a felirat ellentmondásosságát, sértő jellegét a térségben élő vándorcigány lakosságra nézve, menteni a menthetőt a koncerttermet felügyelő önkormányzat szabadidős részlegének a vezetője elrendelte 25 ezer bocsánatkérő levél szétküldését 3,5 ezer font postaköltség ellenében. A koncertterem marketing munkatársai számára pedig kötelező jelleggel előadásokat rendelt el, hogy a tudatában legyenek annak mi sértő, és mi nem - adta hírül csütörtökön a Daily Mail.

A Dorking Hall munkatársai mentségére szól, hogy hatalmas megtiszteltetésnek érzik, hogy egy ilyen neves zenekar elfogadta meghívásukat, és jó előre, a lehető legszélesebb körben kívánták népszerűsíteni a száztagú cigányzenekart.

A brit napilap szerint Molley Valley büszke arra, hogy a helyi lakosok jó kapcsolatokat ápolnak a Nagy-Britanniában vándoréletet élő cigány közösséggel. A helyi önkormányzat négy helyet is kialakított táborozásukra, biztosítva mindennapos szükségleteiket. A faji egyenlőség országos bizottságának szóvivője az eset kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy a faji kapcsolatokról szóló 1976-os jogszabály törvénysértőnek mondja ki, ha helyhatóság ilyen jellegű anyagot küld szét.

A világszerte hatalmas népszerűséget élvező Budapest Cigányzenekar nagy-britanniai turnéján fellép majd a patinás londoni Royal Festival Hallban is.


Václav Klaust alaposan megijesztették a Bécs-Prága repülőjáraton    

Prága, 2002. február 15. (MTI) - Alaposan ráijesztettek csütörtökön reggel Václav Klausra, amikor felszállt a Bécs-Prága rendszeres repülőjáratra, hogy le ne késsen egy számára igen fontos szavazást a cseh képviselőházban.

A Právo című prágai lap pénteki beszámolója szerint a képviselőházi elnök a bécsi reggeli csúcsforgalom miatt már a repülőtérre is az utolsó pillanatban érkezett, s amikor felszállt a gépre és elfoglalta a helyét, igencsak meglepődött, hogy a mosolygó stewardesstől kapott újságcsomagban a prágai sajtó helyett az aznapi magyar lapok voltak. Klaus ezt ugyan egy keserű mosollyal és kézlegyintéssel még tudomásul vette, de amikor a hangszóróból azt hallotta, hogy "Jó napot kívánok! Üdvözöljük Önöket a rendszeres Bécs-Budapest járaton", állítólag megrökönyödve felkiáltott: "Micsoda ? Hát ez talán már nem is igaz !"

A házelnök tanácsadója, Jirí Weigl azonnal a légikisasszonyokhoz szaladt megérdeklődni, hová is indul valójában a gép. Csak ekkor derült ki, hogy a pilóták és a stewardessek Bécsben felszállt új csapata valóban úgy vélte, hogy Budapestre repülnek. Néhány perc alatt azonban tisztázták a helyzetet, és a gép felszállás után egyértelműen Prágába indult. Pillanatokon belül a hangszalagokat is kicserélték, és az okozott zavarért elnézést kértek az utasoktól. Klaus a felszállás után az Európai Unión belüli rendetlenségről szóló viccekkel szórakoztatta munkatársait.


Spanyolországban brit tengerészgyalogosok tévedésből "lerohantak" egy békés strandot

Gibraltár, 2002. február 18. (MTI) - Nagy-Britannia hivatalosan cáfolta, hogy megkísérelte volna lerohanni Spanyolországot, amikor felfegyverzett brit haditengerészek figyelmetlenségből egy Gibraltárhoz közeli délspanyol strandon hajtottak végre partraszállást.

A brit védelmi minisztérium hétfőn bocsánatot kért Madridtól a vasárnap történt "sajnálatos és kínos" incidensért, amely - hangoztatta - mindössze öt percig tartott. A minisztérium szóvivője szerint vélhetően térképolvasási hiba történt, amit a helyi rendőrség is érthetőnek tart, hiszen nehéz eligazodni a rosszul jelölt tengerparti szakaszon, különösen olyan rossz időben, mint amilyen az "akció" idején volt a környéken.

A spanyol sajtó beszámolói szerint a napfürdőzők nagy szemet meresztettek, amikor egyszer csak aknavetővel és géppisztollyal felfegyverzett tengerészgyalogosok egy csoportja "érkezett" csónakokon a brit gyarmathoz közeli La Línea de la Concepción spanyol város strandjánál egy közelben álló brit hadihajóról, kissé távolabb pedig ejtőernyősök potyogtak az égből. Gibraltári halászok és helyi lakosok kézzel-lábbal a katonák értésére adták, hogy spanyol területen vannak, mire a jövevények meg is hátráltak.

Az "operettinvázióban" mintegy 20-30 tengerészgyalogos vett részt az afganisztáni misszióra tartó Ocean nevű helikopterhordozó hajóról. A katonáknak a brit felségterületet képező Gibraltárban kellett volna gyakorolniuk a partraszállást és a harcot egy képzelt ellenséggel - jelentette az AP.

A véletlen behatolás eléggé kényes időpontban történt, mert perdöntő szakaszba érkeztek az 1704 óta brit uralom alatt álló terület jövőjéről zajló spanyol-brit tárgyalások, ezzel együtt a tévedés olyannyira nyilvánvaló volt, hogy a spanyol hivatalos részről sem "szívták mellre" a dolgot.


Kilakoltatás röhögésért     

Berlin, 2002., február 20. (MTI) - Túl hangos röhögésért lakoltattak ki egy férfit Berlinben.

Az 59 éves Jürgen Olschewski állandó kacagása nem derültséget keltett lakókörnyezetében, hanem rengeteg panaszt szült. A férfi szomszédaitól egymás után érkeztek a beadványok az illetékes berlini hivatalhoz, amely végül úgy döntött, lakásának elhagyására kényszeríti a túl sokat röhögőt.

"Önt a szabályok megszegésével vádolják: csendháborítást követett el hangos nevetés által" - idézte a Bild című napilap a kilakoltatási felszólítás indoklását.

Hogy mindezen mennyit nevetett Olschewski úr, arra nem tért ki a hír.


Tilosban parkolt - elvitték a halottat     

Zágráb, 2002. február 21. (MTI-Panoráma) - Tilosban parkolt és ezért elszállították egy zágrábi temetkezési vállalat hullaszállító kocsiját - benne a koporsóban fekvő halott asszonnyal.

Miközben a sofőr még elintézett bizonyos formalitásokat a temetéssel kapcsolatban, eltűnt a halottas kocsi.

Az erről szóló lapjelentés szerint a halottas kocsit elszállító vállalat azzal védekezett, hogy minden - tilosban parkoló - kocsival azonos módon járnak el. Annyit azonban beismert, hogy - úgymond - "kellemetlen a halottal együtt elszállítani egy ilyen kocsit".


Sündisznóölésért fél év szabadságvesztés     

Prága, 2002. február 23. (MTI-Panoráma) - Hathónapi, letöltendő szabadságvesztésre ítéltek egy morvaországi férfit, aki tavaly ősszel több személy szeme előtt durván széttaposott egy sündisznót. A bíróság állatkínzásnak minősítette az esetet, s ezért szabta ki a rendkívül szigorú, példa nélküli büntetést.

Szemtanúk szerint a 44 éves férfi a sündisznót először néhányszor a kutyájának dobta, a játék után többször a földhöz vágta majd végül durván széttaposta. A bíróság előtt azzal védekezett, hogy a kutya már úgyis megharapta a sünt, s hogy az ne szenvedjen, ezért ő inkább megölte.

Az ügy nagy vihart váltott ki Csehországban. Éles vita alakult ki arról, hogy szükséges-e ilyen szigorúan büntetni az állatkínzásnak minősített eseteket vagy sem. Korábban ilyen esetekben a bíróság csak feltételes büntetéseket szabott ki.


A síneken végezte az egyiptomi "pokoli vonat" túlélője     

Kairó, 2002. március 1. (MTI) - Vonat alá esett és életét vesztette egy 22 éves férfi, aki múlt héten néhány karcolással túlélte az egyiptomi vasúttörténet elmúlt 150 évének legsúlyosabb balesetét.

A fiatalember csütörtökön, a mekkai zarándoklathoz kapcsolódó Áldozat (Eid al-Adha) ünnep végén szülőfalujából vasúton kívánt visszatérni Kairóba.

Abdel-Rahim Kenavi az el-maragai vasútállomáson álldogált, amikor megcsúszott és a pályaudvarról kigördülő szerelvény alá esett. A fiatalember a helyszínen életét vesztette.


Vőleány: tévedésből nőhöz ment férjhez egy Srí Lanka-i nő    

Colombo, 2002. március 2. (MTI-Panoráma) - Tévedésből nőhöz ment férjhez egy Srí Lanka-i nő:. a vőlegénynek, pontosabban vőleánynak sikerült megtévesztenie az udvarlás során a hölgyet, aki annyira beleszeretett, hogy férjhez is ment hozzá.

A menyasszony szüleit azonban nem vakította el a szerelem, és az esküvőn gyanús lett nekik a vőlegény, főképp magas hangja miatt. A nászéjszakát már nem is engedték "elhálni": az utolsó pillanatban megszöktették a menyasszonyt "ura" karjai közül.

Az asszonyférj azonban nem hagyta annyiban a dolgot: elment felesége szülői házába és visszakövetelte feleségét. Az öröm- helyett inkább ürömszülők ekkor már bírósághoz fordultak, és lányuk beadta a válókeresetet - jelentették a colombói Daily Mirror című lapra hivatkozva a hírügynökségek.


Részegek miatti sötétség az alkoholellenes konferencián     

Biskek, 2002. március 5. (MTI-Panoráma) - Részeg vadászok célba lövöldözése miatt elsötétült Kirgizisztán fővárosának egyharmada, egyebek közt egy alkoholellenes konferenciának otthont adó szálloda is.

A vadászok magasfeszültségű vezetékek porcelánszigetelésére lőttek célba, és olyan ügyesek voltak, hogy sikerült a drótokat is telibe találniuk. Ennek eredményeként Biskekben csaknem negyedmillióan maradtak áram nélkül, köztük annak a szállodának a vendégei, amelyben az alkohol befolyásolta erőszakos cselekmények megelőzhetőségéről folyt a szó az ország miniszterelnök-helyettesének részvételével - jelentették a hírügynökségek.

A vadászok produkciója jól igazolta a konferencia szükségességét.


Milyen színű a világegyetem ?     

Washington, 2002. március 10. (MTI-Panoráma) - A világegyetem nem halványzöld, hanem leginkább bézs színű - ismerte el a szégyentől vöröslő arccal Ivan Baldry, az amerikai Johns Hopkins egyetem kutatója, aki Karl Glazebrook kollégájával együtt téves vizsgálati eredményeket közölt az Amerikai Csillagászati Társaság januári tudományos tanácskozásán.

Baldry és Glazebrook mintegy 200 ezer galaxis kibocsátott fényének domináns színét elemezte - numerikus értékekkel jelölte, összeadta, súlyozta, majd átlagolta -, mígnem arra jutott, hogy az ember által jelenleg megismerhető világegyetemben a csillagok által kibocsátott fénymennyiség "átlagértéke" a halovány türkiznél valamivel zöldebb árnyalatú.

Nem sokkal a tudományos megállapítás közzétele után jelentkezett Mark Fairchild, a New Yorkban található Rochester Institute of Technology nevű intézet Munsell Színtudományi Laboratóriumának a tudósa, és rámutatott arra, hogy a szerzőpáros a számítások alapjainak kidolgozásakor tévesen állapította meg az úgynevezett fehér pontot - azt a pontot, amelyen túl az emberi szem már csak fehérnek érzékeli a fény színárnyalatait. A Baldry-Glazebrook féle fehér pont "vörösebb volt, mint kellene", vagyis a kiindulópontként megállapított paraméter torzította a végeredményt, hiszen annak betudhatóan a két kutató mintegy "vörös neonfényben" - vagy ha úgy tetszik: rózsaszín szemüvegen át - szemlélte az univerzumot.

Baldry és Glazebrook kénytelen volt elismerni, hogy Fairchildnak igaza van. A módosított számítások alapján kiderült, hogy a világegyetem fényének domináns színe sokkal közelebb van a fehérhez, és a "világos krémszínű" megjelölés közelíti meg a legjobban a valóságot. A két kutató azonban elkeseredett, hogy afféle cukrászati fogalommal kell leírniuk a világmindenség színét, a sokkal misztikusabb "türkizzöld" szó helyett. Felhívást tettek közzé a legfrappánsabb meghatározásra, azzal a kikötéssel, hogy az általuk valamilyen oknál fogva különösképpen utált "bézs" színmegjelölés szóba sem jöhet.

Nem könnyű tehát leereszkedni a csillagok titokzatos világából a hétköznapok valóságába. Egy kicsit olyan ez, mint az egyik Molnár Ferenc darabban, amikor az álomlovag gyönyörű kék szemén merengő lányt megkérdezik: "És az ügyvéd úrnak milyen színű a szeme?" "Neki ? Hát, olyan... drapp."


A hamburgi Miss Marple     

Hamburg, 2002. március 13. (MTI-Panoráma) - Agatha Christie regényhőséhez, Miss Marple-hoz hasonlóan juttatott rendőrkézre egy tolvajt Hamburgban egy 80 éves asszony. A nyugdíjas hölgy bosszankodva észlelte, hogy több pénze fogy, mint amennyit költ. Gyanúja szerint egy 24 éves beteggondozó okozhatta a "deficitet".

A hobbidetektív öreg hölgy csapdát állított: feljegyezte magának a pénztárcájában tartott bankjegyek sorszámát.

A szarka nem sokára ismét megdézsmálta a pénztárcát, a rendőrség pedig megtalálta a megjelölt bankjegyek egyikét a gyanúsítottnál, aki bevallotta tettét.


Sohasem volt teljes jégkorszak ? - megdőlni látszik a hógolyóbolygó-elmélet     

London, 2002. március 14. (MTI-Panoráma) - Véglegesen megdőlni látszik a hógolyóbolygó-elmélet, amely szerint a Föld felszínét 600 millió évvel ezelőtt teljes egészében jég borította. A Geology című folyóiratban megjelent cikk szerint skót geológusok olyan bizonyítékokat találtak Skócia, Írország, Namíbia és Kalifornia hegységeiben, amelyek ellentmondanak a Föld egykori teljes eljegesedéséről vallott nézetnek.

A skót tudósok a kérdéses időszakokról valló üledékes kőzetekben olyan összetevőket találtak, amelyek csak nyílt óceánon sodródó jégtömbökben fordulhattak elő: ez azt bizonyítja, hogy nem volt olyan időszak bolygónk életében, amikor az összes óceán befagyott, és nem maradt "folyékony" vízfelület.

A teljes eljegesedés elméletét valló tudósok szénizotópos vizsgálatokra hivatkozva azt állítják, hogy 600 millió évvel ezelőtt bolygónk felszíne teljes egészében megfagyott, és a jégpáncél helyenként elérte az egy kilométeres vastagságot. Érvelésük szerint erre utal, hogy a legutolsó jégkorszak jegyei olyan vidékeken is megtalálhatók, ahol a hőmérséklet nagyon magas, például az Egyenlítő környékén. Sok tudós szerint viszont még a legkeményebb jégkorszakok idején sem hatolt délebbre a jég, mint Észak-Európa vidékei és az Egyesült Államok középső területe.

A hógolyóbolygó-tézis támogatói szerint az eljegesedés jelentős pusztítást végzett a Földet akkor benépesítő egysejtűek között, ám a felmelegedésnek köszönhetően új, összetettebb létformák - többsejtű lények - jelentek meg a Földön.

A skót geológusok a szénizotópos vizsgálattal ellentétben magukat a sziklákat vizsgálták meg, és a külső jegyek alapján, illetve a kövek felszínén található üledékek alapján arra a következtetésre jutottak, hogy még a leghidegebb időszakokban sem borította bolygónk teljes felszínét jég.


Mennyit ér egy kutyaélet ?     

Párizs, 2002. március 17. (MTI-Panoráma) - Hathónapi letöltendő börtönbüntetést kapott egy rabiátus természetű périgord-i fiatalember, mert a negyedik emeletről kihajította a kutyáját.

Igaz, eredetileg a barátnőjét kívánta kituszkolni az ablakon, de az ellenállt. Akkor rávetette magát a család kedvencére, egy labradorra - talán mert a szerencsétlen eb a barátnőnek drukkolt -, nyakon ragadta és egy lendülettel kivágta az ablakon. A kutya nem élte túl a zuhanást.

Az ügyben illetékes francia bíróság állat elleni kegyetlenkedés és szándékos erőszak miatt hozta meg a szigorú ítéletet. Egyúttal örökre eltiltotta a férfit attól, hogy háziállatot tartson.

Az elítélt barátnője állítólag azt üzente a börtönbe, csak akkor hajlandó az életközösség felújításáról tárgyalni, ha impulzív kedvese szabadulása után földszinti lakásba költözik.


Lottószámálom-tolvaj     

Buenos Aires, 2002. március 20. (MTI-Panoráma) - Álomlopással vádol egy férfit egy jósnő Argentínában. Silvia Ines Umile állítása szerint a lottóárus Angel Fernandez éjnek évadján belopakodott az álmába, amelyből "elemelt" később nyertes lottószámokat, mi több: elcsaklizta azt a képességét is, amellyel megjósolhatók a nyertes lottószámok.

A jósnő mérgében azzal fenyegette meg álmai tolvaját, hogy rágyújtja a házát. Hasonló fenyegetéseket festett a jövendőmondó a lottóárus rokonainak házfalaira, mire a férfi feljelentette a rendőrségen. Nem kizárt, hogy vizsgálat indul a jósnő ellen.

Az álmos eset a Buenos Airestől 2000 kilométerre délre fekvő, 1250 lelket számláló Las Herasban történt. A helység több lakosa az argentin hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy Umile jósnő sose volt képes helyesen megjövendölni a nyerő lottószámokat, már azelőtt is mindig mellétrafált, hogy Fernandez állítólag belekezdett az álomlopkodásba.


Guminőgyilkosság     

München, 2002. március 28. (MTI) - Gyilkoshoz riasztotta a rendőrséget Münchenben egy lakos, mert úgy látta, hogy szomszédja hullát cipel magával a lakásába, ám kiderült, hogy a "halott" csupán egy guminő.

Az éber szomszéd telefonhívására a rendőrség pillanatok alatt a helyszínre érkezett, a gyanúsított pedig meglehetősen zavartnak tűnt, amikor ajtót nyitott. Látván, hogy valami tényleg nincs rendben, a rendőrök már csaknem letartóztatták, amikor a férfi felfedte, hogy csupán "guminőzött", a szomszéd a legújabb "barátnőjét" nézte hullának.

Az illető egyébként kisebb guminőháremet tart fenn: még további négy felfújható műhölgyet "mutatott be" a rendőröknek.

- Nyilvánvalóan éppen legújabb szerzeményét tesztelte, amikor megérkeztünk hozzá - mondta a rendőrség szóvivőnője. Hozzátette, hogy a gyilkossági ügyet lezártnak tekintik - jelentették a hírügynökségek.

PENÉSZÍRTÁS

... és a Fáraó Átka probléma megoldása

Ilyen volt, ilyen lett...

  

HUMOR

A Veszprémben, 1989-ben végzettek Honlapja

Egyetemi sztorik...

  

VENDÉGKÖNYV

Írj bele...
  

E-mail

Küldhetsz e-mailt is...
  

TÜKÖROLDALAK

Hogy akkor is meg tudd nézni, ha a szerver bármiért nem elérhetõ... ezért javaslom a "bookmark"-ot...
Érdekes Történetek
Egyetemi sztorik
Penészirtás, és a...