Az MTI híreibõl - 2001.

   

AZ MTI HÍREIBÕL

Érdekes 02
Érdekes 03
Érdekes 04
Érdekes 05
Érdekes 06
Érdekes 07
Érdekes 08
Érdekes 09
Érdekes 10
Érdekes 11
Érdekes 12
Érdekes 13
Érdekes 14
----------------------------
Elszúrták 01
Elszúrták 02
Elszúrták 03
Elszúrták 04
Elszúrták 05
Elszúrták 06
Elszúrták 07

Vissza a nyitó menüre...
 
Elszúrták 02

( 2001.)

 

Naponta ezerszer hívta fel

Egy hongkongi nő három éven át naponta több mint ezerszer hívta fel telefonon egy volt szeretőjét.

A családos férfi részére igencsak terhes telefonálgatás 1997-ben kezdődött. A türelmes férfi 1999-ben változtatta meg vezetékes és mobiltelefonjának számát, sőt, még munkahelyet is váltott. A hölgy azonban kinyomozta az új adatokat, újból belefogott a telefonálásba, és naponta ötszáz faxszal tetézte ostromát. Mivel ezeknek sem volt sok foganatjuk, végül elment a férfihoz, hogy pénzt kérjen tőle - az azonban jól elverte és megfenyegette.

A hölgy ezek után a rendőrségre sietett panaszt tenni. A férfit letartóztatták, de óvadék fejében hamarosan szabadon engedték - jelentette a Reuters. (MTI)


Horkolásáért kórházba harapták

Horkolásért kapott harapásokkal szállítottak kórházba egy férfit a franciaországi Brestben.

A 42 éves sérült "nagy éji zenéjét" annyira kibírhatatlannak találta 37 éves barátnője, hogy hajnali három óra körül nyakon harapta, aztán az egyik karjába, végül pedig a combjába is belemélyesztette fogait. A harapós kedvű hölgy olyan súlyos sebeket ejtett a férfin, hogy azokat házilag nem lehetett orvosolni, és a megharapdált horkolót kórházba kellett szállítani - jelentette a dpa. (MTI)


Másfélmillió dollár kézelverésért

Csaknem másfélmillió amerikai dollár kártérítést ítélt meg Ausztráliában a bíróság egy férfinak azért, mert 17 évvel ezelőtt az iskolában az egyik tanára elverte a kezét.

Az immár 30 éves Paul Hogan azzal az érvvel indított pert volt iskolája ellen, hogy a verés érzelmileg tönkretette személyiségét és későbbi életét.

A 13 éves Hogan jobb kezét 1994. március 16-án verte el szíjjal egyik tanára, méghozzá kétszer. Először azért kapott a tenyerére - három csapást -, mert koszos volt a tornadressze. Pár órával később pedig azért mért rá a tanár öt suhintást, mert együtt kántálta több gyerekkel, hogy el kellene őt bocsátani.

Mind az egykori tanár, mind pedig az iskola tagadta a bíróságon a történteket, Hogan viszont azt állította, hogy a verés miatt tartósan sérült a keze, képtelen volt kétkezi szakmát tanulni. Emiatt jövedelemtől esett le, ráadásul kezének gyógyítása orvosi kiadásokkal járt.

A bíróság - amely két hölgyből és két férfiból állt - úgy ítélte meg, hogy az iskola nem törődött kellő felelősséggel Hogannel, a verések pedig indokolatlanok voltak. Emiatt összesen 2 millió 729 ezer 93 ausztrál dollár kártérítést ítélt meg a testület az elpáholt kezű, egykori diák javára az őt ért múlt- és jövőbeli gazdasági és általános károkért.

Az iskola közölte, hogy fontolóra veszi a fellebbezést - jelentette az AP. (MTI)


Tengerbe dobta a gyorshajtó-kamerát

Egy 19 éves norvég gyorshajtó, hogy megússza a büntetést, a tengerbe dobta a rendőrségi kamerát - amivel a negyvenszeresére növelte pénzbüntetését, és még börtönbe is csukták.

A fiatalember szülei autóját vezette, és miután ráeszmélt, hogy a kamera gyorshajtását filmre vette, ijedtében leszerelte a háromméteres magasságban lévő berendezést, és a tengerbe dobta. Balszerencséjére azonban az esetnek volt szemtanúja, aki felírta az autó rendszámát, és jelentette a rendőrségnek.

A fiút a kamerás kalandért 160 ezer koronára (17 ezer 800 dollárra) bírságolta meg, és 18 napi börtönre ítélte a bíróság. További balszerencséjére a fényképezőgép is előkerült, ráadásul a benne lévő filmnek nem lett semmi baja. A bizonyíték alapján a legényt további 4 ezer koronára bírságolták, mert az adott útszakaszon megengedett 80 kilométeres óránkénti sebesség helyett 110-zel ment - jelentette a Reuters. (MTI)


Bangkoki közlekedésitábla-tolvajlás

Bangkok amúgy is kaotikus közlekedését még zűrzavarosabbá teszi, hogy valóságos iparággá nőtte ki magát a közlekedésitábla-lopás - emiatt azután a korábbinál is több baleset.

A tolvajok az alumíniumtáblák kilójáért 300 bahtot - mintegy kétezer magyar forintnak megfelelő összeget kapnak, a thaiföldi kormánynak viszont 10 millió bahtjába kerül a táblák pótlása. A tolvajokat lefülelni igen nehéz, mert éjjelente lépnek akcióba. Gyakran teherautókkal portyáznak, mert a hat négyzetméteres, másfél mázsás óriástáblák számítanak igazán nagy fogásnak - jelentette a Reuters.

Thaiföld a közlekedési balesetek számát tekintve a "világelsők" közé tartozik: évente 19 ezer ember hal meg az utakon. (MTI)


Török távközlés mobiltelefonos postagalambbal

Postagalambbal csempésztek be mobiltelefont az egyik török börtönbe.

A fegyintézet "légterébe" behatoló fehér galamb - az egyik éber őr elmondása szerint - egy kis csomagot ejtett le, majd elrepült. Mint kiderült, a csomagban egy mobiltelefon volt, de akkumulátor nélkül, hogy könnyebb legyen a galambnak a légifuvarozás. Hogy a galambot miként sikerült beidomítani bombázásra, arra nem tért ki a az AP, sem pedig arra, hogy melyik rabnak szánták a telefont. (MTI)


Kivégzés a számtanórán Spanyolországban

Tréfából kivégzést rendezett egy tanár matematikaórán Spanyolországban.

Melilla, a marokkói spanyol enklávé egyik általános iskolájának felső tagozatos diákja - akinek nevét és korát nem közölték - a táblánál nem tudta megoldani a feladatot, mire a tanár "golyó általi halálra" ítélte: bekötötte a szemét és eldördülő lövést utánozva, a katedrára csapott. A gyerek idegösszeomlást kapott.

A spanyol hatóságok vizsgálatot indítottak. Melilla prefektusa, Arturo Esteban sajtóértekezleten jelentette be, hogy nem tartja viccesnek az esetet: az ilyen eljárás megengedhetetlen. A prefektus követelte, hogy az oktatási minisztérium büntesse meg a tanárt - jelentette az AFP. (MTI)


Arap Moi elnök és a nők

Alaposan magára haragította országának gyengébb nembeli lakosait Daniel Arap Moi kenyai elnök, amikor nagyon is különös biológiai magyarázattal igyekezett megmagyarázni a nők hátrányos helyzetét.

A fővárosban, Nairobiban, egy nőszeminárium megnyitásán ugyanis kijelentette, hogy "a nők problémáinak oka híg agyvelejükben keresendő". "Ti, nők, többet elérhetnétek, jobb módúak lehetnétek. Mivel azonban ennyire híg agyvelejűek vagytok, ezért soha nem tudjátok megszerezni azt, amire törekedtek" - jelentette ki nők százai előtt az államfő.

Arap Moi ezzel a kijelentésével magára vonta minden nőszervezet és számos egyházi vezető haragját, s azok nyilvános bocsánatkérést követelnek tőle - jelentette a dpa. (MTI)


Apasági per személycserével

Személycserével próbálta meghamisítani egy apasági vizsgálat eredményét Nürnbergben két testvér.

Egy fiatal nő beperelte volt barátját, amiért az nem akarta vállalni közös gyermekük apaságát. A hatósági orvos által elrendelt első DNS-vizsgálat negatív eredménnyel járt. A perújrafelvétel során azonban fény derült az igazságra: a gyermek apja rávette hozzá megszólalásig hasonlító fivérét, hogy menjen el helyette a DNS-vizsgálatra. A második vizsgálat azután, amely mindkettejükre kiterjedt, kiderítette, hogy melyikük a gyermek apja.

Az apának így nem csak a gyereket kell vállalnia: az ügyészség vádat emel ellene és testvére ellen, csalás alapos gyanújával - jelentette a dpa. (MTI)


Postás-pulyka 0:1

Valóságos hadiállapot alakult ki Bostonban egy postás és egy pulyka között.

A 39 éves Tim Hoban már 14 esztendeje teljesít szolgálatot a környéken, és se hó, se fagy, se szél nem tántorította el soha attól, hogy kézbesítse a leveleket. Egy jó hónapja azonban termetes vadpulyka kergeti meg minden nap annak ellenére, hogy nincsenek egy súlycsoportban: Hoben 180 centi magas, a súlya 68 kilogramm, a pulyka pedig 1 méter 30 centis, és még 14 kiló sincs. A helyzet odáig fajult, hogy a postásnak felettesei megengedték, ne kézbesítsen semmilyen küldeményt a pulyka által legvérmesebben őrzött mintegy húsz házba.

Boston állatmentői is kivonultak már egyszer a "hadszíntérre", ám nem sikerült elcsípniük a pulykát, amelyet a környék lakói George-nak becéznek, és amelynek gyakran kitesznek ennivalót.

A postás szerint George azért gyűlöli őt, mert azt hiszi, hogy elenné előle az étket - jelentette a Reuters. (MTI)


Autóval akart párzani egy jávorszarvas Norvégiában

A bika - amelynek feltehetően már nem túl jó a szeme és a szaglása - egy sárga Ford Kát szemelt ki párjául, és annak rendje-módja szerint megkörnyékezte.

Szorgosan végignyalta, ám mivel teljesen viszonzatlan maradt szerelmi próbálkozása - a kocsinak még a riasztója sem reagált -, rápiszkított ürülékével, és odébbállt. Az autó Lardalban, Oslótól 200 kilométerre délnyugatra, egy ház udvarában nem lett a szarvasé. A kocsi tulajdonosa, Leif Borgersen a Telemarksavisa norvég napilapnak elmondta, hogy előkertje a szarvas szerelmi látogatása után agyonhasznált szabadtéri vécé benyomását keltette, kocsija pedig valósággal úszott a szarvasnyálban.

A férfi úgy döntött, hogy ezentúl ritkábban parkol az előkertben. (MTI)


Kengurukarambol

Ausztriai erszényest ütöttek el

Ausztriát előszeretettel tévesztik össze az amerikai turisták Ausztráliával, és csalódottak, amikor hiába kérdezgetik, hogy hol vannak a kenguruk. Az érdeklődés elhárítása végett már pólókat is gyártanak a következő felirattal: "Ausztriában nincsenek kenguruk!". Az ingek jól fogynak.

A minap azonban a valóság a foghíjas műveltségű turistáknak adott igazat: Stájerországban ugyanis kenguruval karambolozott egy autós. Az állat persze nem Ausztráliából ugrott át Európába, hanem egy osztrák állatkertből szökött meg, és 10 kilométeren át élvezhette a szabadság ízét. Az autó halálra gázolta - jelentette a Reuters. (MTI)

PENÉSZÍRTÁS

... és a Fáraó Átka probléma megoldása

Ilyen volt, ilyen lett...

  

HUMOR

A Veszprémben, 1989-ben végzettek Honlapja

Egyetemi sztorik...

  

VENDÉGKÖNYV

Írj bele...
  

E-mail

Küldhetsz e-mailt is...
  

TÜKÖROLDALAK

Hogy akkor is meg tudd nézni, ha a szerver bármiért nem elérhetõ... ezért javaslom a "bookmark"-ot...
Érdekes Történetek
Egyetemi sztorik
Penészirtás, és a...