Az MTI híreibõl - 2001.

   

AZ MTI HÍREIBÕL

Érdekes 02
Érdekes 03
Érdekes 04
Érdekes 05
Érdekes 06
Érdekes 07
Érdekes 08
Érdekes 09
Érdekes 10
Érdekes 11
Érdekes 12
Érdekes 13
Érdekes 14
----------------------------
Elszúrták 01
Elszúrták 02
Elszúrták 03
Elszúrták 04
Elszúrták 05
Elszúrták 06
Elszúrták 07

Vissza a nyitó menüre...
 
Elszúrták 06

( 2001.)

 

Papagáj lehet a válóperes tanú     

Sanghaj, 2001. június 20. (MTI-Panoráma) - Egy kínai asszony válópert készül indítani férje ellen, mert a család papagája kifecsegte a férfi hűtlenségét. Lapjelentések szerint az asszony a Jangce-parti Csungking városában akkor fogott gyanút, amikor a madár ilyen szavakat szajkózott: "válás", "szeretlek" és "légy türelmes".

Nem lehet kétséges számára, hogy a papagáj "lehallgatta" a férje és annak szeretője közötti telefonbeszélgetéseket.

Az asszony elmondta, hogy akkor figyelt fel a madár különös "szóhasználatára", amikor hazaérkezett szüleinél tett egyhónapos látogatásáról. Mivel már gyanakodott arra, hogy férjének titkos kedvese van, feltűnt neki, hogy a papagáj különösen akkor lett "beszédes", amikor megszólalt a telefon. Ez csak erősítette gyanúját.

Végül a a múlt héten elvitte a papagájt egy ügyvédi irodába, hogy megtudakolja: szerepelhet-e tanúként a madár a válóperben. Az ügyvédek nem mutatkoztak különösebben derülátónak, mert amint Vu Ti, az egyik ügyvéd elmagyarázta: "Nem valószínű, hogy a bírák a papagáj szavára hallgatnának." - olvasható a Reuters jelentésében.

A férj alighanem azt fogja szajkózni a bíráknak: ne higyjék a papagáj egyetlen szavát sem.


Bombariadó az Interpolban - használt vécépapír miatt     

Lyon, 2001. június 28. (MTI-Panoráma) - Három órányi időre kiürítették a nemzetközi rendőrszervezet, az Interpol Lyon közelében lévő főhadiszállását és lezárták a környékét egy gyanús csomag miatt.

A küldeményben azonban robbanószer helyett a legveszedelmesebb "anyag" emberi ürülék volt.A tűzszerészek a használt vécépapírok mellett találtak még némi rothadt húst, két záptojást és egy üres cigarettásdobozt a csomagban. A pakkot az Egyesült Államokból, Miamiból küldte az Interpolnak egy férfi, akiről kiderült, hogy már hét éve postázgat rendszeresen hasonlóan "vegyesfelvágott" tartalmú küldeményeket a rendőrszervezetnek - jelentette a Reuters.


Akit eltemettek, ne táncoljon     

San José, 2001. július 4. (MTI-Panoráma) - Saját temetését rendezte meg egy Costa Rica-i tanítónő, hogy életbiztosításának összegét felvehesse. Az Al Dia című lap feltételezi, hogy egy orvos segítségére lehetett a nőnek a halotti bizonyítvány megszerzésében.

Kezdetben úgy tűnt, hogy a csalás sikeres lesz. A fővárosban, San Joséban megrendezték az állítólag elhunyt tanítónő temetését és a "halott" nővére felvette a 10 538 eurónak megfelelő biztosítási összeget, miközben a tanítónő egy időre "alámerült" Guatemalában. Nem sokkal később azonban lebukott, amikor egy népünnepélyre visszatért Costa Ricába és tánc közben felismerte őt egy régi ismerőse.

San Joséban szerdán áll bíróság elő a tanítónő és nővére. Mindkettőjükre akár nyolc év börtönbüntetés is kiszabható. Az nem derül ki a jelentésből, kit földeltek el a tanítónő helyett.


Kútba esett egy kecske és gazdája - a tűzoltók mentették ki     

Dunakeszi, 2001. július 5. (MTI) - Szerencsés kimenetelű, nem mindennapi balesethez riasztották csütörtök délután a tűzoltókat Dunakesziről, egy kútba esett kecskét és segítségére siető gazdáját kellett a felszínre húzni - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az MTI-vel.

Elmondta: egy Stromfeld Aurél utcai kertben egy korábban békésen legelésző kecske, nem tudni, hogy miként, de belezuhant egy 10 méteres kútba.

A kétségbe esett mekegésre felfigyelt a kecske gazdája, s a középkorú férfi kedvenc háziállatának mentésére sietett.

Nagy elszántsággal lemászott a kút fenekére, ám innen már nem tudott felkapaszkodni.

A családtagok riasztották a tűzoltókat a bajba került férfi kimentésére.

A budapesti IV. kerületi tűzoltóság emberei rövid időn belül a helyszínre érkeztek, s létre és kötél segítségével kiemelték a gazdát és a megszeppent jószágot a mély kútból. Mindketten épségben, sérülés nélkül úszták meg a kalandot.

A tűzoltókat a megkönnyebbült gazda frissen fejt kecsketejjel kínálta.


Mobiltelefonáló miatt szakadt meg egy repülő összeköttetése     

Prága, 2001. július 11. (MTI-Panoráma) - Potenciálisan veszélyes helyzetet idézett elő egy csehországi légijáraton egy fegyelmezetlen utas. Hiába szólították fel arra, hogy ne használja mobiltelefonját a Prága és Ostrava között közlekedő gépen, a nő tovább telefonált, és ennek eredményeként megszakadt az összeköttetés a gép és az irányítótorony között.

Az ostravai rendőrség a héten közölte: előreláthatólag bíróság elé állítják a nőt, akiről bővebbet azon kívül, hogy külföldi, nem közöltek.

Az eset június 22-én történt. Előbb a légikisasszony, majd a kapitány szólította fel a lázas telefonálót a csevegés befejezésére, de eredménytelenül.

Amennyiben bíróság elé állítják, a beszédes nőt akár egy évi börtönre is ítélhetik, annak ellenére, hogy a légcsavaros gép végül baj nélkül megérkezett Ostravába - jelentette a Reuters.


Tehén eset(t)     

Isztambul, 2001. július 11., (MTI-Panoráma) - Törökországban szokatlan módon került közelebbi ismeretségbe egy szarvasmarhával a 62 éves Ethem Szahin. A férfi békésen szürcsölte kávéját a közép-anatóliai Özkonak egyik kávéházában, amikor a magasból tehén pottyant rá.

A vendég az ijedtségtől elvesztette az eszméletét, eltört az egyik lába és a testén keletkezett sebet hét öltéssel kellett bevarrni.

A rendőrség megállapította, hogy a szarvasmarha át akart menni a (feltehetően domboldalba épített) kávéház tetején, de az beszakadt alatta. Szerencsére a tehén nem ért el "telitalálatot", ami, tekintettel a kérődző súlyára, végzetessé válhatott volna a vendég számára.

Arról, hogy az állat szempontjából hogyan végződött az eset, nincs tájékoztatás.


Harangcsapta villanyszerelő

Bécs, 2001. május 11. (MTI-Panoráma) - Harang ütött le egy villanyszerelőt Ausztriában.A szerelő a 40 méter magas burgenlandi templomtoronyban dolgozott, amikor számára teljesen váratlanul meglendült és megkondult az esti misére invitáló harang.

A 41 éves férfira akkora csapást mért az elektromos vezérlésű harang, hogy elájult. A szerelőt tűzoltóknak kellett lehozniuk a templom tornyából, és helikopterrel szállították kórházba - jelentette a Reuters.


Patkányhalál a divatbemutatón

Sydney, 2001. május 11. (MTI-Panoráma) - Egy állatvédő csoport vizsgálatot indít egy patkány divatbemutatós halála miatt Ausztráliában. A rágcsáló a Sydney-ben rendezett éves divatbemutató áldozata: agyoncsapta egy függönykarnis.

Az állat nem véletlenül a pincéből vagy a kanálisból keveredett a kifutószínpadra, hanem a show egyik szereplőjeként csaknem kétszáz patkánytársával együtt. A ruhákat persze nem karcsú patkányok mutatták be a közönségnek, hanem emberek, főként nők, akik közül többen viszont ruhakiegészítőként egy-két patkányt is a karjukba kaptak, miközben végiglejtettek a kifutón.

Hogy a rágcsálók ne essenek le a mélybe, a rendezők átlátszó korlátot emeltek a színpad pereme mentén. A divatmodellek lépteitől azonban semmi sem védte a patkányokat, és jó pár maneken - főleg az állatbarátok közül - tartott is attól, hogy esetleg véletlenül rájuk tapos vagy beléjük rúg.

A patkányok szereplése miatt a divatbemutatón jelen volt az állatokkal való kegyetlen bánásmód megelőzésére hivatott brit királyi társaság (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals), az RSPCA, hogy a rágcsálók testi-lelki épségére éberen felügyeljen. A karnisos patkánytragédia bekövetkezte után a szervezet embere közölte, hogy vizsgálatot indítanak, és leszögezte, hogy vagy fokozni kell az állatok biztonságát a divatbemutatókon, vagy be kell tiltani felléptüket - jelentette az AP.


Süketnéma telefonos zsaroló

Bogota, 2001. május 16. (MTI-Panoráma) - Egy süketnéma férfit vádolnak életveszélyes telefonos zsarolással Kolumbiában. A rendőrség nem bravúros nyomozás eredményeként, hanem egy utcai füles alapján tartóztatta le Juan Guillermo Torrest.

A bírósági tárgyaláson azzal vádolták meg a süketnémát, hogy telefonon többször halálosan megfenyegetett egy üzletembert és 3 millió dollárt követelt tőle.

Az utcai besúgó amúgy - miután megmondta a zsaroló nevét - személyleírást is adott róla: szőkének és kék szeműnek ábrázolta Juan Guillermo Torrest. A rendőrség emberei viszont egy barna hajú, barna szemű Juan Guillermo Torrest állítottak elő - jelentette a Reuters.

Az eljárás tovább folytatódik Torres ellen, jóllehet időközben egy törvényszéki orvos is megerősítette, hogy a vádlott valóban süketnéma.


Hollandiában elítélték a süteményes rablót

Amszterdam, 2001. május 15. (MTI) - Hollandiában 30 havi börtönbüntetésre ítéltek egy szíriai férfit, aki Amszterdamban kábítószerrel átitatott süteménnyel kínált ázsiai turistákat, majd kirabolta őket. A süteményes rablót két rendbeli rablásban találta bűnösnek a bíróság, de a rendőrség feltételezi, hogy két hónap leforgása alatt legalább 13 turistát rabolt ki.

A szíriai Amszterdamban eltévedt, tétova turistákat szemelt ki magának, segítséget ajánlott nekik és hátizsákjából süteménnyel kínálta meg őket. Az áldozatok másnap ébredtek fel, és akkor vették észre, hogy eltűnt a pénzük vagy értéktárgyaik.

A férfit arra is kötelezték, hogy fizessen vissza 1300 dollárnyi összeget, amelyet japán turistáktól lopott el.

A bíróság hangsúlyozta, hogy az ilyen bűncselekmények ártanak Hollandia és az évente 11 millió turistát fogadó holland főváros hírnevének.


Mézeshetesekre támadó méhek

Szöul, 2001. május 25. (MTI-Panoráma) - Közismert, hogy a méhek szeretik a mézet, de úgy tűnik, a mézesheteseket is, pontosabban a mézeshetekre utazó házaspárokat. Dél-Koreában - Szöul egyik repülőterén - méhraj támadt egy olyan repülőre, amely több tucat frissen egybekelt házaspárt vitt nászútra egy "mézeshét-fellegvárnak" számító szigetre.

A méhek kissé elhamarkodták akciójukat, mert a Boeing 737-es gépen szerencsére még nem ült senki, amikor befurakodtak az utastérbe. Rejtély, hogy a rovarok miért épp a "mézeshetes járatot" választották a betonon veszteglő jópár, hasonló "illatú" repülő közül.

A légitársaság tűzoltókkal űzette ki a méheket a repülőgépből. Miután minden méh kiszállt, minden nász- és egyéb utas beszállt, a gép negyven perc késéssel felszállt - jelentette az AP.


Gyorshajtó vak kerékpáros

Barcelona, 2001. június 8. (MTI-Panoráma) - Bicikliversenyen elkövetett gyorshajtásért és gázolásért büntettek meg egy vakot Spanyolországban.A bíróság által pénzbírságra ítélt világtalan egy vakok számára tandemkerékpárokkal és látó "pedáltársakkal" rendezett kerékpár-párversenyen hajtott túl gyorsan és gázolt el egy járókelő nőt.

A La Vanguardia című lap beszámolója szerint a közlekedési baleset az észak-spanyolországi Leridában történt. A vak fiatalember és annak látó kísérője egy kanyarban elvesztették uralmukat tandemjük fölött, és a járdán ütöttek el egy gyalogost.

Az első fokon eljáró bíróság felmentette a vak sportolót azzal az indoklással, hogy egy kerékpárversenynek az ad értelmet, ha a résztvevők a lehető leggyorsabban haladnak. A másodfokon eljáró bíróság szerint azonban egy mégoly nemes versengés sem lehet mentség a közlekedési szabályok felrúgására.


Bolhák miatt zárt be egy bíróság Mallorcán

Palma de Mallorca, 2001. június 12. (MTI) - Bolhavész miatt a spanyol igazságügyi hatóságoknak átmenetileg be kellett zárniuk Mallorca szigetének egyik bírósági épületét.

Palma de Mallorcán, a nyaralósziget központjában lévő bíróságon és a mellette működő igazságügyi orvostani intézetben több hivatalnok bolhacsípésekre panaszkodott. A bolhákat feltehetően kóbor macskák hurcolták be, amelyek a bíróság belső udvarán tanyáznak.

Az egyik hivatalnok rovarirtóval szórta be az udvart, de ezzel váltotta ki csak igazán a bolhavészt. Mert a kellemetlen rovarok erre tömegével vonultak be a bíróság belsejébe, és ettől fogva a macskák helyett a hivatalnokokat csipkedték.

Az épület mindaddig zárva marad, amíg nem sikerül alaposan fertőtleníteni.

A szakszervezetek szerint a bíróságon patkányok is garázdálkodnak.


Tömeges babarablás Japánban

Tokió, 2001. június 14. (MTI-Panoráma) - Tömeges babarablás történt Japánban.A rendőrségi közleménye szerint egy 34 éves férfi betört egy játékkereskedésbe és 420 óriásbabát lopott el összesen 2,4 millió jen értékben.

Akciójával bő tízszeresen kiérdemelheti az "Ali rabló és a negyven baba" címet. Zsákmánya közt van a különcségekért rajongók által ritkaságnak tartott "Tokyo Tower Garamon" is.

A nagy japán babarablás elkövetője akkor bukott le, amikor néhány példányt el akart adni, jóllehet tettét gyűjtőszenvedélyével magyarázta.


Igazi embriónak nézték a szilikon utánzatot     

Granada, 2001. július 12. (MTI) - A spanyolországi Granada közelében lévő Armilla településen egy járókelő egy embrióra emlékeztető szilikon babát talált. Bevitte az egészségügyi központba, ahol az ügyeletes orvos az első látlelet alapján úgy vélte, hogy egy illegális abortuszból hátramaradt, mintegy kéthónapos embrióról van szó, s beszállíttatta a granadai törvényszéki orvosi intézetbe - írta meg a fantasztikus történetet az AFP francia hírügynökség spanyol igazságügyi források közlése alapján.

Az intézetben két napig alkoholban tárolták az állítólagos embriót, várva a törvényszéki vizsgálatot. Eközben a hatóságok igyekeztek nyomára akadni az "illegális abortusz" elvégzőinek.

A törvényszéki orvosok csak akkor jöttek rá, hogy hatalmas tévedés áldozatai, amikor végre szikével a kezükben nekiláttak a boncolásnak. A szilikon utánzat azonban állítólag valóban tökéletesen imitációja volt egy kéthónapos embriónak. Azonnal leállították a nyomozást is, így mindmáig nem tudni, ki és miért űzött rossz tréfát az álembrióval.


Cola-automata ölt meg egy diákot - per a Coca Cola ellen     

Montreal, 2001. július 13. (MTI) - Eljárást indított a Coca Cola helyi leányvállalata ellen annak a kanadai diáknak a családja, akit halálra nyomott egy eldőlt Cola-automata. A család az egyetemet is beperelte, ahol a tragédia történt.

A 21 éves hallgató 1998-ban a karácsonyi szünet előtt, az egyetemen elkezdte lökdösni az automatát, feltehetően azért, hogy ingyen jusson üdítőhöz. A hírek szerint a diákok többször is alkalmazták ezt a módszert.

Kevin Mackle szülei azt sérelmezik, hogy egyetlen ezt tiltó felirat sem volt az automatán, és semmit nem tettek az ellen, hogy azt ne lehessen elmozdítani helyéből. A szülők 1 millió kanadai dollár (650 ezer amerikai dollár) kártérítésre tartanak igényt gondatlanság miatt.

Giuseppe Sciortino a szülők ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy a Coca Cola palackozóüzem, amelynek a tulajdonában volt a Vendo nevű automata, valamint az azt forgalmazó amerikai gyártó a Beaver Foods, és a lennoxille-i egyetem is tudatában volt a veszélynek.

Az automata megmozdításához nem kellett herkulesi erő - mondta az AFP-nek Sciortino ügyvéd, aki hasonló balesetek következtében 35 halálesetről és 140 sérültről számolt be.


Jogosítvány nélkül 210 felett az autópályán     

Salzburg, 2001. július 14. (MTI) - Egy 24 éves osztrák fiatalember óránkénti 210 kilométeres sebességgel száguldott a tauerni autópályán jogosítvány nélkül. Amikor a rendőrjárőröknek sikerült megállítaniuk, bevallotta, hogy soha nem is volt jogosítványa.

Hozzátette még, hogy miután az utóbbi időben már többször szabtak ki rá "igen magas pénzbüntetést" jogosítvány nélküli vezetés miatt, mostanában "nagyon visszafogta magát" az autózásban.

A klagenfurti fiatalember útitársnője, egyben a gépkocsi tulajdonosa, elmondta: tudott arról, hogy barátjának nincs jogosítványa, de csak az volt fontos számára, hogy az autóban ne okozzon kárt. Az osztrák rendőrség feljelentést tett mindkettejük ellen.


Asszony számolva jó - mohamedán "kvintogám" per    

Kairó, 2001. július 17. (MTI-Panoráma) - Még mohamedán mércével is poligámiát követett el egy egyiptomi üzletember: 24 nőt vett feleségül. Bár sokszor el is vált, feleségeinek létszáma többször mégis meghaladta a megengedettet.

A gazdag üzletember többek között kiskorúakat is elvett feleségül - jóllehet, volt akitől rekordgyorsan el is vált. Ragab el Szuveirki legrövidebb házassága mindössze hét óra hosszat tartott, mert kiderült, hogy az ara már nem volt szűz.

Az 56 éves áruházláncolat tulajdonos pere csak e héten kezdődött meg, bár a férfit már májusban letartóztatták, miután ismertté vált, hogy esetenként egyszerre öt feleséggel élt együtt, köztük 16 éven aluliakkal is. Az egyiptomi jog szerint legfeljebb négy felesége lehet egy férfinak, és egyiptomi lány nem köthet házasságot 16. életévének betöltése előtt.

Az első tárgyalás hamar véget ért: a bíró - miután megtagadta a vádlott óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését, mert a vádlott megvesztegetéssel próbálkozott - elnapolta a per tárgyalását augusztus 18-ra - jelentette a dpa.


Beugrott a víziló medencéjébe - medencén harapta a víziló     

Kijev, 2001. július 31. (MTI-Panoráma) - Megharapta a kijevi állatkert egyik vízilova azt a 18 éves lányt, aki feltűnést keresve beugrott a medencéjébe.

A balesetről Olena Tkacsenko, az intézmény igazgatónője számolt be kedden a sajtónak, már csak azért is, hogy eloszlassa azt a tévhitet, hogy mivel a víziló növényevő, már ártalmatlan is.

Valójában ezt a kiszámíthatatlan állatot ingerelni felette veszélyes, sőt közismert, hogy Afrikában a víziló támadásainak több ember esik áldozatul, mint bármely más állatnak - elsősorban hatalmas tömegük, másodsorban félelmes fogazatuk miatt.

Jekatyerina, a kijevi víziló áldozata különben maga hívta ki a sorsot. A lány átmászott a két hippopotamust - anyát és gyermekét - övező kettős korláton, majd a nézők derültségére a medence széléről fröcskölni kezdett az állatok felé. Amikor azok erre ügyet sem vetettek, beugrott közéjük a medencébe. Ez már sok volt a csaknem négytonnás, Másának becézett vízilómamának, kitátotta száját és beleharapott a behatoló csípőjébe.

A lányt medencetöréssel, számos sebbel és agyrázkódással szállították kórházba - állapota súlyos, de nem életveszélyes.

"Néhány perc alatt történt az egész, ostoba hencegés volt, semmi más." Az igazgatónő szerint azonban az esetről nem tehet sem az állatkert, sem a feldühített víziló. "Nem lehet rendőrt állítani minden ketrec mellé" - vélekedett az állatkert vezetője.


Leánykérő helycserés támadás

London, 2001., július 27. (MTI-Panoráma) - Nem tanácsos meglepetésszerűen beállítani szerelmünkhöz, ha tőle nagyon messze lakunk és vele egyformán gondolkodunk. Ezt saját kárán tanulhatta meg az ausztráliai Ian Livingstone és az észak-angliai Yorkshire városában élő barátnője, Amy.

Miután öt éve tartott közöttük a románc, mindketten egyszerre jutottak arra az elhatározásra, hogy meglepetésszerűen felkeresik a másikat. Mint kitűnt, mindketten Szingapúrban, ugyanakkor szálltak át az úticéljuk felé tartó gépre, hogy aztán ugyanúgy 17 600 kilométerre találják magukat a másiktól, mint amikor elindultak.

Ian a megismerkedésük ötödik évfordulójára időzített látogatáson meg akarta kérni Amy kezét. Kimerülten érkezett meg a hosszú utazás után Yorkshire-be, virággal, egy üveg pezsgővel és a meglepetésnek szánt jegygyűrűvel: Amy ugyanakkor kopogtatott az ő sydney-i lakásának ajtaján. A fiú csütörtökön számolt be az újságíróknak arról, hogy a hosszú út után kimerülten ledőlt angliai barátnőjének szobájában a kanapéra, majd a telefon csöngése ébresztette: Amy közölte vele, hogy éppen megérkezett hozzá, Sydney-be.

Amy, aki azóta nagynehezen visszaérkezett Angliába, elmondta, hogy először rossz tréfának vélte Ian lakótársának közlését arról, hol is van éppen szerelme. "Amikor elmondtam neki, hogy Ianhoz jöttem, elsápadt" - számolt be a kínos pillanatról.

A két szerelmes egyaránt olcsó, nem cserélhető jeggyel utazott a másikhoz, így mindketten kénytelenek voltak két hetet "dekkolni" a másik városában, amíg végre valóban találkozhattak.


Vőlegényt raboltak a háztatarozók - vesztükre     

Szingapúr, 2001. augusztus 13. (MTI-Panoráma) - Szingapúrban egy banda, szakítva a hagyománnyal, nem a menyasszonyt, hanem a vőlegényt rabolta el az esküvőt megelőző órákban - igaz, nem is a házasodó szépsége motiválta, mint általában a leányrablókat, hanem a pénze.

Taj Teng Joo dúsgazdag üzletembernek milliós összegű váltságdíj megfizetése után még éppen az utolsó pillanatban sikerült odaérnie saját esküvőjére, ahol már mindenki kétségbeesve kereste - elsősorban persze a menyasszony.

Az emberrablók előzőleg teherautóba kényszeríttették a vőlegényt és hét órán keresztül kocsikáztak vele Szingapúr utcáin, amíg a váltságdíj összegében meg tudtak vele egyezni.

Az emberrablók azonban nem sokáig örülhettek, mert hamarosan elfogta őket a rendőrség. A helyi televízió értesülése szerint a banda tagjai "civilben" lakóházak tatarozásán dolgoznak - jelentette az AFP.

 

PENÉSZÍRTÁS

... és a Fáraó Átka probléma megoldása

Ilyen volt, ilyen lett...

  

HUMOR

A Veszprémben, 1989-ben végzettek Honlapja

Egyetemi sztorik...

  

VENDÉGKÖNYV

Írj bele...
  

E-mail

Küldhetsz e-mailt is...
  

TÜKÖROLDALAK

Hogy akkor is meg tudd nézni, ha a szerver bármiért nem elérhetõ... ezért javaslom a "bookmark"-ot...
Érdekes Történetek
Egyetemi sztorik
Penészirtás, és a...