Elszúrták...

   

ELSZÚRTÁK

Hadsereg (III.)
Média
Vegyes
Szex

Vissza a nyitó menüre...
 
Hadsereg (III.)

 

1346. augusztus 26-án franciaországi VI. Fülöp megütközött Edward (a Fekete Herceg) vezette angol sereggel a Somme völgyben fekvő Crecy mellett.

A csata során Fülöp észrevette, hogy csapatai visszavonulnak.

Földühödve eme gyávaságon, s a hirtelen haragtól elvakulva seregének maradékát arra utasította, hogy támadják meg mind az angolokat, mind hajdani bajtársaikat.

Nem meglepő hát, hogy a franciák számára Crecy maga volt a rémálom. (1.500 francia nemest gyilkoltak le, az angolok nemességük mindössze ötven tagját veszttették el…)


Amikor lehetőséget kapott a francia királyi ház, hogy trónját visszaszerezze, sikeresen elszúrta a dolgot.

1872 októberében, a poroszoktól elszenvedett borzasztó vereséget követően a kormány republikánus hangulata hanyatlóban volt, és felajánlotta a koronát Henrik Károly Ferdinándnak, (Chambord grófjának), aki jobban szerette, ha V. Henrik-ként emlegették.

A jó hírt Marechal MacMahon, (Magenta hercege) közölte a leendő királlyal, a következő szavakkal "L'heure est arrive !" (Eljött az alkalom !)

Henri azonban nem igyekezett a "L'heure"-t megragadni.

A kormány először is (jelentette ki Henri) meg kell, hogy szabaduljon a köztársaság utálatos trikolórjától, és vissza kell hozni a Bourbonok fehér liliomos lobogóját.

Amikor Marechal elmagyarázta, ennek ígérete meghaladja hatás körét, de erre a gróf azt felelte: "Jön még maga énhozzám !" és örökre távozott a történelem színpadáról…


Bár ez a történet csak "érinti" a harcot, ennek ellenére érdemes megemlíteni…

Az alkalmazott módszerek igén szélsőségesek voltak, és 1792 telén az utolsó király, (XVI. Lajos) elmenekült a párizsi terror elől.

Vincennes-ben megállt, hogy kipihenje magát, majd befejezve étkezését, fizetésképp egy Lajos aranyat nyomott a kocsmáros markába (ez valami olyasmi volt, mintha ma 10.000 Ft-ot adnál egy sörért és egy szendvicsért, és persze nem kérnél vissza…)

A kocsmáros jól megbámulta ezt az igencsak nagyvonalú vendéget, és azon mód felismerte a királyt a pénzérméről, amely annak névét viselte…

Lajos-t elfogták, visszavitték Párizsba, ahol 1793 januárjában családjával együtt kivégezték…


/Manila, 1999. augusztus 13./

A Fülöp-szigeteki Nemzetbiztonsági Hivatalban bekövetkezett halálos kimenetelű robbanást eleinte terrorcselekménynek vélték.

A nyomozás során azonban bebizonyosodott, hogy nem történt bűncselekmény, a szálak a Hivatal saját alkalmazottaihoz vezettek.

Kiderült, néhány felelőtlen titkos ügynök egy nagy csomag TNT közvetlen közelében gyújtott cigarettára, és az egyik ügynök, egy csomag robbanóanyagon nyomta el a cigarettáját…

A légnyomás hét ember (közöttük az elkövető) halálát okozta, és megrongálódott a Hivatal különleges ügyosztályának az épülete is.

A keletkező tűzben a helyszínen tárolt egyéb robbanóeszközök, (többek között kézigránátok is) felrobbantak.

A hatóságok az osztály vezetőjét bűnös hanyagsággal vádolják, amiért az nem gondoskodott az elkobzott robbanóanyagok megfelelő őrzéséről.

Forrás: Associated Press


/Wisconsin, 1998. április 2./

A büntetés-végrehajtási intézetek televannak olyan elítéltekkel, akiknek a kisujjukban van az egész jogrendszer, ezek minden törvényes lehetőséget felkutatnak, amivel javítani tudnak helyzetükön.

Joseph, a Stevens Point börtön húszéves lakója igencsak körülményes útját választotta a szabadulásnak. Bolondnak tettette magát, azt remélve, hogy átszállítják az alig őrzött mentálhigiénés osztályra, ahonnan aztán könnyűszerrel megléphet.

Vajon hogyan cselekedne egy valódi őrült a börtönkörülmények között ?

Joseph gondosan mérlegelte a kérdést, és arra a következtetésre jutott, hogy legjobb lesz, ha felakasztja magát egy lepedőből sodort kötélre.

Amikor elveszti az eszméletét, cellatársa majd riadóztatja a fegyőröket, akik levágják őt a kötélről és remélhetőleg átküldik a diliházba.

Joseph menekülési programja azonban sokkal gyorsabban játszódott le, mint azt előre tervezte.

Valóban felakasztotta magát, és már másnap élvezhette az örök élet végtelen szabadságát…

Forrás: Louisville Eccentric Observer


/Mexikó, 1999. november 9./

Egy mexikói börtönőr a túlbuzgóságba halt bele, mialatt a fegyenc házastársi vizitjét felügyelte.

Raul éppen figyelmesen szemlélte a börtön tetejéről a gondjaira bízott, rabot, amikor megbotlott a szellőző-berendezés kürtőjében és hét méter magasból pontosan amellé az ágy mellé zuhant, ahol a fogvatartott és felesége (a körülmények ellenére) élvezték az intim pillanatot.

A fegyenc, akit ilyen formán a legrosszabbkor szakítottak félbe, igencsak megorrolt a betolakodóra és megkísérelt lázadást szítani, a biztonsági őrök azonban csakhamar elfojtották a kísérletet.

A Tapachula intézetben fogva tartott rabok elmondása szerint az őrnek az volt a szokása, hogy a házastársi együttlétek alatt a börtön tetején ólálkodott, keresve az alkalmat, hogy kukkolhasson.

A helyi végrehajtási intézet alkalmazottai pedig arról számoltak be, hogy az őr egy pornográf magazint szorongatott a kezében (ezt bizonyíték gyanánt le is foglalták).

Volt nála egy látcső is, amely pechjére elég jó minőségű volt ahhoz, hogy belefeledkezzen a látványba, s a már ismertetett módon térjen meg övéihez...

Forrás: La Cronica, Reuters, Le Journal de Montreal, News (Mexico City), InfoRed Radio

PENÉSZÍRTÁS

... és a Fáraó Átka probléma megoldása

Ilyen volt, ilyen lett...

  

HUMOR

A Veszprémben, 1989-ben végzettek Honlapja

Egyetemi sztorik...

  

VENDÉGKÖNYV

Írj bele...
  

E-mail

Küldhetsz e-mailt is...
  

TÜKÖROLDALAK

Hogy akkor is meg tudd nézni, ha a szerver bármiért nem elérhetõ... ezért javaslom a "bookmark"-ot...
Érdekes Történetek
Egyetemi sztorik
Penészirtás, és a...